www.watspinoza.nl

Amsterdam denkt na

Op Mediamatic's WatSpinoza? website kan nog steeds gediscussieërd worden.

Zijn alle meningen even goed? Waarom is een hond schoppen een misdrijf maar een koe opeten niet? Zijn minderheden ergens goed voor of alleen een probleem?

De WatSpinoza? website was onderdeel van de interactieve tentoonstelling WatSpinoza? van Mediamatic. Je kan hier een discussie beginnen of je commentaar geven op de andere reacties.

Vergroot

Spinoza en God bij de stopera - Michel Langendijk

WatSpinoza?

Tijdens WatSpinoza? verspreidde Mediamatic prikkelende vragen door heel Amsterdam. Deze vragen waren gebaseerd op het gedachtegoed van de filosoof Spinoza en werden opgesteld in samenwerking met schrijver Dirk van Weelden. Amsterdammers konden reageren via sms, op de WatSpinoza? website en in de tentoonstelling in Mediamatic BANK.

De tentoonstellingruimte was gevuld met schoolborden waar iedereen zijn reactie op kon schrijven. Ook konden bezoekers hier deelnemen aan Re:Parallax, een re-enactment van Zhana Ivanova's Parallax performance.

Met WatSpinoza? droeg Mediamatic bij aan de My Name is Spinoza manifestatie, een initiatief van de Amsterdamse Spinoza Kring. Conceptontwikkeling en organisatie door SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte), in samenwerking met Stichting Spinoza Centrum Amsterdam.

WatSpinoza.nl

Ga naar www.watspinoza.nl om mee te discussieëren, de reacties van andere mensen te lezen en de commentaren op de schoolborden in de Mediamatic tentoonstelling te bekijken.