Creatieve kracht en continuïteit (normale prijs)

za 26 mei 2012
Haarlem

Creatieve kracht en continuïteit (normale prijs)
Netwerkdag Kunst in de Wereld

Reserveren € 35,00

NB. voor studenten geldt een ander tarief. Ga daarvoor naar: reserveren student

 

In het Pinksterweekend (26 mei) organiseren we tijdens Het ZomerBos Festival van 5eKwartier in Haarlem een netwerkdag voor kunstenaars en creatief producenten. Het thema is 'Creative kracht en continuïteit'. In de ochtend zijn er inleidingen en intervisie-sessies met een aftrap door Titia Bouwmeester. In de middag en de avond kan je het festival bezoeken. Dagvoorzitter is Merlijn Twaalfhoven.  


Steeds meer makers kiezen er voor om meerjarig op een zelfde plek te werken om echt iets op te kunnen bouwen met de brongroep, de gemeenschap en culturele en maatschappelijke partners. Er komt dan echter alsnog een moment dat je los moet of los wil laten. Hoe laat je het dan achter? Hoe draag je het over? Welke dilemma's kom je daarin tegen? Hoe kun je een project overdragen met behoud van creatieve kracht? Door co-creatie en coproductie met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties is 5eKwartier zelf op zoek naar verankering van haar werkwijze in lokale en regionale gemeenschappen. Artistiek leider Titia Bouwmeester en een aantal theatermakers en kunstenaars van 5eKwartier zullen op deze dag hun werkwijze toelichten en dilemma’s inbrengen die ze daarbij tegenkomen. De overige makers die hun dilemma’s zullen delen worden binnenkort bekend gemaakt.

Context: KantineOost 

KantineOost is een culturele interventie geïnitieerd door 5eKwartier en gekoppeld aan de renovatie van het Reinaldapark in Parkwijk, Haarlem. Van 2010 t/m 2013 verkent 5eKwartier samen met bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers de gebruiksmogelijkheden van het park met als doel het Reinaldapark te ontwikkelen tot dé groene ontmoetingsplek van Haarlem-Oost.
Sinds 2011 kweken buurtbewoners hun eigen boom op hun schoolplein, tuintje of balkon. Tijdens het ZomerBos festival vormen de jonge bomen de arena voor talenten en verhalen van buurtbewoners en activiteiten van partners uit de wijk en de stad. Een breed platform van organisaties én buurtbewoners is medeverantwoordelijk voor het programma: nu én straks als het park is opgeleverd. 
Meer info: www.kantineoost.nl

 

Voor wie?
De dag is gericht op voor kunstenaars en creatief producenten makers maar is ook toegankelijk voor andere geinteresseerden.

 

Eigen dilemma inbrengen?
Deelnemers die een eigen dilemma in willen brengen voor intervisie kunnen contact opnemen met Jolanda Keurentjes: j.keurentjes@kunstfactor.nl 

 

Praktische info

 

Datum: zaterdag 26 mei 2012
Tijd: 10.30 – 17.00 uur

Locatie: Parkwijk, Haarlem.
Partner: 5eKwartier
Productie: CAL-XL en Kunstfactor i.s.m. Merlijn Twaalfhoven 
Contact: cal-xl@zimihc.nl

 

Optioneel: tot 19:00 uur is er picknick en zijn er verhalen van Parkwijk in het Zomerbos  te horen. Om 19:00 uur sluit het ZomerBos voor die dag met spetterend openlucht concert van Orchestre Partout; een orkest van gevluchte muzikanten uit Syrië, Afghanistan, Myanmar, Turkije, Soedan, Eritrea en Marokko.


Na aanmelding krijg je nader bericht over de exacte locatie en het programma.
Meer informatie en programma download hier de PDF

Algemene info over netwerkdagen

 

 

Stefan van Hees