De wereld redden op klaslokaalschaal

Miniponics: het ultieme wapen voor een lokale klimaatridder

Altijd al een aquarium en een moestuin in je klaslokaal willen hebben? Of iets goeds willen doen voor het klimaat? Mediamatic biedt sinds kort workshops aan waarbij je bouwt aan een miniponics systeem. Hier kweken planten en vissen elkaar. Het is leuk en duurzaam en dat zorgt voor vrede. Daarnaast is het gemakkelijk om te bouwen want de miniponics is licht en klein.

Vergroot

Het Miniponics systeem wordt getest - Miniponics is a project part of Aquaponics Farm, part of Freezing Favela. Miniponics is a project part of Aquaponics Farm, part of Freezing Favela. Miniponics is a project part of Aquaponics Farm, part of Freezing Favela. Miniponics maakt deel uit van de Aquaponics boerderij, dit is weer een project wat onderdeel was van de Freezing Favela. Miniponics is een onderdeel van de Aquaponics Farm, die deel uitmaakt van deFreezing Favela. Miniponics is een onderdeel van de Aquaponics Farm, die deel… Erik Diekstra

Met:

Aquaponics

De miniponics is een kleinere variant op de aquaponics. Mediamatic bouwt sinds een jaar aan een aquaponics boerderij. Aquaponics maakt gebruik van micro-organismen om de poep van vissen om te zetten in voedingsstoffen voor planten. De planten filteren op hun beurt het water voor de vissen. Het is een natuurlijke, milieuvriendelijke en duurzame manier van voedselproductie, zonder dat het water verschoond of chemische meststoffen toegepast hoeven te worden.

Miniponics workshop

Mediamatic biedt miniponics workshops aan voor schoolklassen. Een workshop kan dienen als een stimulerende en interactieve biologieles over duurzaamheid en nieuwe manieren van kweken. Bovendien leert het ook nog wat loodgieterszaken zoals siphons maken. De leerlingen gaan na een rondleiding samen een klein Aquaponics systeem, de Miniponics, met elkaar bouwen. Ons team kan uiteenlopende vragen over het eco-systeem beantwoorden en op een leuke en begrijpelijke manier uitleggen.

Meer informatie

Een miniponics workshop ontstaat in samenspraak met de scholen of organisaties. Wil je meer weten over de mogelijkheden die een Miniponics workshop op maat kan bieden?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen via jong@mediamatic.nl.