book: Rudolf Frieling, Wulf Herzogenrath 1 jan 2006

40 Jahre Videokunst / Teil1

Digitales Erbe: Videokunst in Deutschland von 1963 bis heute

Dit boek geeft zowel een historisch als hedendaags overzicht van de ontwikkelingen in videokunst. De publicatie bevat de eerste jaren van film en televisie naast negenenvijftig individuele Duitse kunstwerken.

Bij deze catalogus van de tentoonstelling zit ook een dvd. Deze dvd bevat kleine clips van al het werk en extra materiaal over het bredere verband van het werk van de kunstenaars. De essays zijn geschreven door geschiedkundige, curatoren and filosofen, zij bespreken de geschiedenis en de theoretische strategieën die te maken hebben met het bewegende beeld. Dit is inclusief eventuele problemen met presentatie, conservatie en restauratie van videokunst.

De essays in het boek zijn geschreven door Dieter Daniels, Rudolf Frieling, Boris Groys, Wulf Herzogenrath, Hans Dieter Huber, Sabine Maria Schmidt, and texts on individual works by Rosanne Altstatt, Georg Elben, Christiane Fricke, Rudolf Frieling, Sabine Himmelsbach, Barbara John, Katrin Kaschadt, Doris Krystof, Matthias Mühling, Anja Osswald, Sabine Maria Schmidt, Tina Schulz, Jeanette Stoschek and Antonia Ulrich.

Meer informatie over de tentoonstelling op 40 Jahre Videokunst

Vergroot

Voorkant 40 jahre of videokunst -

399

978- 3-7757-1717-5

6.2 FRI