Route naar de Brakke Grond, Amsterdam

Kom je ook? - Buitenspelen met mobiele media, donderdag 9 december 2010, 10:00 - 16:30

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
Tel 020 622 9014

Vergroot

Naar de Brakke Grond - Bron: Google Maps

Vanaf het Centraal Station

Met de tram
5 minuten met tram 4, 9, 16, 24 of 25. Stap uit bij halte Rokin.

Lopend
10 minuten vanaf het Centraal Station.
Volg het bordje ‘Centrum’. Verlaat het station en steek het stationsplein recht over. Loop rechtdoor via het Damrak tot het plein de Dam. Steek dit plein schuin over, als het ware dwars door het Nationaal Monument. Op de hoek van de Damstraat en de Nes sla je de Nes in. Aan het eerste pleintje aan je linkerhand vind je de Brakke Grond.

Fietsers let op!
Het pleintje voor de Brakke Grond is opengebroken, waardoor er weinig plek is om fietsen neer te zetten.

Met de auto vanuit Belgïe

Neem de route Antwerpen - Breda - Utrecht - Amsterdam.
Vanuit de richting Utrecht A2 neem je, zodra je het plaatsnaambord 'Amsterdam' bent gepasseerd, de afrit ‘Centrum’. Sla hier rechtsaf de President Kennedylaan in en volg de Amstel tot de Stadhouderskade. Sla linksaf en rijd verder langs het water tot het tweede kruispunt ter hoogte van de Heineken Brouwerij. Sla rechtsaf richting ‘Centrum’. Via het Weteringplantsoen kom je op de Vijzelgracht (die deels is opgebroken vanwege de aanleg van een nieuwe metrolijn) en daarna op de Vijzelstraat. Deze rijd je volledig uit. Bij de Munttoren (aan je linkerzijde) volg je de linkerweg, naast het water: je komt op het Rokin.
(zie verder bij ‘Parkeren in de binnenstad’)

Parkeren

Parkeren in de binnenstad
Vervolg het Rokin, steek de Dam over richting Centraal Station en rijd aan de rechterzijde, net achter de Bijenkorf, de parkeergarage in.

Parkeren buiten het centrum van Amsterdam (P+R in Amsterdam)
De grootste van deze parkeer- en reisvoorzieningen is het Transferium onder het stadion Amsterdam ArenA. Deze parkeergelegenheid is zeer gemakkelijk bereikbaar vanuit de richtingen Amersfoort, Utrecht en Haarlem. Vanaf de A10 neem je de afslag A9/A2, afslag Ouderkerk / P+R Transferium.

In het Transferium bestaat de formule P+R Parkeren: je parkeert buiten het centrum en reist voordelig met het openbaar vervoer het centrum in. Je betaalt dan 6 euro per 24 uur met een maximum van 96 uur. Wanneer je gebruik wilt maken van het P+R parkeren, meld je dan bij de beheerder van het parkeerterrein. Van de beheerder ontvang je voor maximaal vijf personen ov-chipkaarten voor de trein of voor de bus, tram of metro (Metro 54, Bijlmerplein). Let op: vergeet in het openbaar vervoer niet in- en uit te checken met je ov-chipkaart. Nachtbuskaartjes zijn niet inbegrepen in de formule.

Metro

De dichtstbijzijnde metrohalte bij de Brakke Grond is Waterlooplein.
Vanaf hier loop je in tien minuten naar de Brakke Grond:
Loop vanaf de metro-uitgang tussen het water en Het Muziektheater (aan je rechterzijde) door en steek aan het eind het bruggetje over. Loop rechtdoor tot aan het einde van de Staalstraat en sla rechtsaf de Kloveniersburgwal in. De eerste brug die je tegenkomt – deze verbindt de Raamgracht met de Rusland – steek je over. Loop rechtdoor (door de Rusland) en steek de Oudezijds Achterburgwal over; loop verder rechtdoor en steek de Oudezijds Voorburgwal over. Je loopt nu over het water, gaat nog een klein stukje rechtdoor en staat in de Nes.

Vanaf het Waterlooplein kun je ook met tram 9 of 14 naar halte Rokin reizen.