Stadsleven 'Show me the Money'

April 2015

28 Apr 2015

Elke maand leidt journalist en auteur Tracy Metz de live talkshow Stadsleven. Steeds belicht ze een ander thema over het leven in steden in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder. Vaste partners zijn Het Parool, EYE en de Groene Amsterdammer.

Enlarge

Stadsleven -

Op dinsdag 28 april is het thema 'Show me the money', over de geldstromen in de stad. Hoe steekt ons financiële systeem in elkaar en wat voor financiële positie heeft Amsterdam eigenlijk in de wereld?

Programma
• Filosoof Bas Haring geeft een voorproefje uit z’n komende boek over economie.
• Hoe staat het met Amsterdam als financieel centrum in de wereld? Wethouder van Financiën Udo Kock (gemeente Amsterdam) en econoom Mathijs Bouman, bekend van De Wereld Draait Door en columnist van het Financiële Dagblad, laten hun licht hierover schijnen.
• Hoe lang duurt het voordat je met digitaal bitcoin geld in de stad kunt betalen? Arnhem Bitcoinstad komt uitleggen hoe dit digitale betaalmiddel werkt.
• Rommy Albers van EYE toont bijzondere fragmenten uit de film ‘Komedie om Geld‘ (1936)
• Alternatieve vormen van financiering zorgen ervoor dat stedelijke projecten gerealiseerd kunnen worden. ZUS architecten vertellen hoe zij door middel van een succesvolle crowdfundingscampagne de Luchtsingel hebben kunnen financieren.

De zaal zal geopend zijn vanaf 19:30.